Om en bild är ett minne fruset i tiden, vad händer när fotografen börjar glömma?

Fotografen Thomas Hoepker är kanske mest känd för sina lekfulla porträtt av Muhammad Ali, och sina bilder från 11 september vars genomslag visade att humor kan vara ett viktigt verktyg för att förstå även de hemskaste av händelser. Som den första tyska Magnumfotografen har han levt sitt liv genom linsen. Nu har han drabbats av Alzheimer och hans minne är på väg att försvinna. Tillsammans med sin fru ger han sig ut på en roadtrip genom USA och genom sitt eget konstnärskap. Dear Memories är en underhållande, varm och spännande film om fotografiets funktion och vad det är att minnas. Genom Hoepkers bilder och nyfikenhet vävs också ett porträtt fram av USA:s historia och nutid.

Lördag 11 mars, 18.00-19.40, Zita 1.
Söndag 12 mars, 17.30-19.15, Victoria 2.

Läs mer på Tempos hemsida

  Var med i utlottningen av biljetter till filmen Dear Memories genom att svara på frågan:

  Den världsberömde fotografen Thomas Hoepker bor idag i New York City men han kommer från Tyskland. I vilken tysk stad föddes han?

  Fyll i ditt svar nedan

  Vi lottar ut 10 biljetter och tävligen pågår till och med den 9 mars. Vinnarna meddelas via mail den 10 mars och får då en rabattkod som används vid bokning av biljett till priset av 0 kronor. 

  Annons

  Dina kontaktuppgifter

  Vill du veta mer om Alzheimer Life klicka här