I ”Jag skriver över ditt ansikte” följer Anna-Karin Palm sin mors gradvisa försvinnande in i alzheimers sjukdom, och försöker förstå mammans livshistoria och hur den påverkat henne själv och familjen. Det blir en berättelse om klassresa och livshunger, om familjehemligheter och en komplicerad mor-dotter-relation, som till slut kan landa i ett slags försoning. 

Anna-Karin Palm reflekterar över minne, skrivande och hur ett livs berättelse formas. ”Jag skriver över ditt ansikte” är en stark och berörande skildring av ett kvinnoöde, men också av en familj som förändras i dödens närhet.

”Till slut är jag verkligen uppfylld av Palms modersbok. Det är också en gripande berättelse om försoning. När modern blir svag och behövande i sin glömska går deras gamla strider över i ett stort lugn. Stilen på bokens allra sista sidor är alldeles ren och klar.” Dagens Nyheter

”Du säger: ’Vad heter din mor nu igen?’
Jag svarar: ’Det är ju du. Du är min mor.’”

”De som drabbas av Alzheimers sjukdom i familjen eller i den nära vänskapen tvingas in i den förtida sorgen. Människan finns kvar framför dem, men ändå är hon borta. Anna-Karin Palm skildrar detta oerhört starkt med en prosa klar som källvatten och med stor insikt om vad det är att leva.” Nerikes Allehanda

Lyssna också på Anna-Karin Palms fina sommarprat. Klicka här

Tack till Albert Bonniers förlag för samarbetet.

Foto: Moa Karlberg

  Var med i utlottningen av Anna-Karin Palms bok genom att svara på frågan:

  Det är snart val i Sverige. Vilken ledande politiker har medverkat i poddsamtal med Henrik Frenkel här på Alzheimer Life:

  1. Ulf Kristersson

   Annons
  2. Magdalena Andersson

  3. Ebba Busch

  4. Fyll i ditt svar nedan

   Tävlingen pågår till den 11 september. Vi meddelar vinnarna via mail, samt i Alzheimer Life-bloggen.

   Dina kontaktuppgifter

  Vill du veta mer om Alzheimer Life klicka här