Vad är en människa värd utan sina minnen?

Våren 2020 tar coronaviruset sig in i samhällets alla vrår och SvD-journalisten Annie Reuterskiölds mamma bor på ett demensboende. Efter en tid kommer beskedet att mamman smittats av sjukdomen och Annie bestämmer sig för att göra upp med de svåra minnen som har skapat ett inre avstånd mellan dem. Hon tar på sig ett uppdrag – när du dör ska jag vara nära. Men hur gör man det? Hur kommer man nära någon som inte längre kommer ihåg? Jakten på närhet skapar nya frågor om hur minnet fungerar, och varför Annie som är frisk också har glömt så mycket. I sökandet efter svar blottläggs en stor kärlek genom den märkliga insikten att mammans demenssjukdom också har varit läkande.

Annie Reuterskiöld är politisk kommentator på Svenska Dagbladet. Hon har tidigare varit anställd på bland annat Sveriges Radio och Expressen. När du dör ska jag vara nära är hennes debutbok.

Vill du vinna ett eget exemplar av boken. Vi lottar ut 10 exemplar. Klicka på länken för att vara med i utlottningen. Tävlingen avslutas den 30 juni.

PS! I Alzheimer-Lifepodden som publiceras den 11 juni kan du höra Henrik Frenkels fina samtal med Annie Reuterskiöld. Du hittar podden här på vår webb eller där poddar finns.

Tack till Bonniers / Forum

  Var med i utlottningen av Annie Reuterskiölds bok genom att svara på frågan:

  När man drabbas av Alzheimer så är det minnesfunktionen som påverkas tidigast i sjukdomen. Men är det främst:

  1. Närminnet?

  2. Långtidsminnet?


  Fyll i ditt svar nedan

  Tävlingen pågår till den 30 juni. Vi meddelar vinnarna via mail, samt i Alzheimer Life-bloggen.  Dina kontaktuppgifter

  Vill du veta mer om Alzheimer Life klicka här