Henrik Frenkel

Grundare

Henrik är ursprungligen affärsjournalist med över 40 år i mediaföretag. Han har varit chef för Aktuellt på Sveriges Television, chefredaktör på Veckans affärer och medgrundare till tidningen Chef. Henrik har också suttit i många styrelser och även engagerat sig som affärsängel i många start ups.
Henrik fick våren 2019 diagnosen kognitiv svikt och trolig Alzheimer. Det ledde till att han startade den uppmärksammade bloggen och podcasten Hjälp, har jag Alzheimer?!

Läs Henriks berättelse om hans resa i Alzheimerland

Henrik är ambassadör för Alzheimerfonden.

Gunilla Steinwall

Grundare / Ordförande

Gunilla har tidigare bland annat varit generalsekreterare för Hjärnfonden och A Non Smoking Generation, arbetar nu på konsultbasis som strateg och interimskonsult inom affärsutveckling, kommunikation, PR, CSR och förändringsledarskap.
Gunilla är en erfaren ledare med strategisk planering, affärsutveckling, varumärkesarbete och genomförande av stora och komplexa kommunikations- och PR-projekt som specialistkompetens. Lång erfarenhet av ledande roller som CEO, CMO, CCO inom näringsliv, kultursektorn och idéburna organisationer. Vanav att sätta viktiga frågor på kartan och skapa resultat..
Drivs av starkt engagemang och vilja att skapa skillnad.

Johanna Hinteregger

Verksamhetschef / Redaktör

Johanna är radiojournalist och bl a känd för radiodokumentär "Innan mamma glömmer" som blev en stor succé när den kom för två år sedan. I vår podd "Jag var arg för att min älskade mamma skulle försvinna" berättar Johanna om livet och relationen med sin mamma.

Britt-Marie Jonsson

Back Office

Britt-Marie har yrkesmässigt ett förflutet inom telekombranschen där hon jobbat med IT/teknikutveckling och utbildning. Hon är utbildad fysiker och har dessutom en utbildning i medicinsk vetenskap i bagaget. Britt-Marie är en hängiven fritidsmusiker och gillar bl.a. att spela till dans. Det medicinska intresset har bidragit till att Britt-Marie är mycket engagerad i frågor rörande Alzheimers sjukdom och brinner för att göra skillnad för drabbade och deras situation.

Anna Ehrenpreis

Kommunikatör

Anna har lång erfarenhet inom marknad och kommunikation. I olika roller på Apoteket AB, Polarn O. Pyret, Läkare Utan Gränser och Evidensia Djursjukvård har hon bland annat arbetat med kundlojalitet, varumärkesstrategi, partnerskap, events, digitala kanaler och projektledning. Anna har också ett stort engagemang hos olika ideella organisationer och stiftelser så som Stockholms Stadsmission, Mind, Äldrekontakt och Mentor. Därutöver är Anna dotter till två demenssjuka föräldrar vilket medfört djup inblick och erfarenhet i den värld och de utmaningar som omger kognitiva sjukdomar.