Henrik Frenkel

Grundare

Henrik är ursprungligen affärsjournalist med över 40 år i mediaföretag. Han har varit chef för Aktuellt på Sveriges Television, chefredaktör på Veckans affärer och medgrundare till tidningen Chef. Henrik har också suttit i många styrelser och även engagerat sig som affärsängel i många start ups.
Henrik fick våren 2019 diagnosen kognitiv svikt och trolig Alzheimer. Det ledde till att han startade den uppmärksammade bloggen och podcasten Hjälp, har jag Alzheimer?!

Läs Henriks berättelse om hans resa i Alzheimerland

Henrik är ambassadör för Alzheimerfonden.

Gunilla Steinwall

Grundare / Ordförande

Gunilla har tidigare bland annat varit generalsekreterare för Hjärnfonden och A Non Smoking Generation, arbetar nu på konsultbasis som strateg och interimskonsult inom affärsutveckling, kommunikation, PR, CSR och förändringsledarskap.
Gunilla är en erfaren ledare med strategisk planering, affärsutveckling, varumärkesarbete och genomförande av stora och komplexa kommunikations- och PR-projekt som specialistkompetens. Lång erfarenhet av ledande roller som CEO, CMO, CCO inom näringsliv, kultursektorn och idéburna organisationer. Vanav att sätta viktiga frågor på kartan och skapa resultat..
Drivs av starkt engagemang och vilja att skapa skillnad.

Annons

Monica Axén

Researcher

Monica är nyss hemflyttad till Sverige efter tio år i södra Frankrike tillsammans med mannen Bengt. Monica har arbetat som internationell marknads- och produktchef och som konsult åt ett antal medicintekniska företag och inom läkemedelsbranschen. Under ett par år arbetade hon som PR-konsult på Burson-Marsteller och därefter som projektledare och copywriter på reklambyrå med i huvudsak medicinska kunder.
Tillsammans med maken drev hon senare framgångsrikt eget företag med huvudsaklig inriktning på så kallad outplacement eller chefsavveckling och skrev bland annat boken ”Uppsagd”.

Britt-Marie Jonsson

Back Office

Britt-Marie har yrkesmässigt ett förflutet inom telekombranschen där hon jobbat med IT/teknikutveckling och utbildning. Hon är utbildad fysiker och har dessutom en utbildning i medicinsk vetenskap i bagaget. Britt-Marie är en hängiven fritidsmusiker och gillar bl.a. att spela till dans. Det medicinska intresset har bidragit till att Britt-Marie är mycket engagerad i frågor rörande Alzheimers sjukdom och brinner för att göra skillnad för drabbade och deras situation.

Anna Ehrenpreis

Kommunikatör

Anna har lång erfarenhet inom marknad och kommunikation. I olika roller på Apoteket AB, Polarn O. Pyret, Läkare Utan Gränser och Evidensia Djursjukvård har hon bland annat arbetat med kundlojalitet, varumärkesstrategi, partnerskap, events, digitala kanaler och projektledning. Anna har också ett stort engagemang hos olika ideella organisationer och stiftelser så som Stockholms Stadsmission, Mind, Äldrekontakt och Mentor. Därutöver är Anna dotter till två demenssjuka föräldrar vilket medfört djup inblick och erfarenhet i den värld och de utmaningar som omger kognitiva sjukdomar.

Jan Kristiansson

Samarbeten

Jans yrkesliv har framför allt varit inom Stockholms besöksnäring med flera ledningsuppdrag, bland annat som eventansvarig på Stockholm Globe Arena under arenans första tio år. Jan har också varit VD för en av Stockholms populäraste konferensanläggningar – City Conference Centre. De senaste åren har Jan på styrelsenivå arbetat med flera av de branschledande företagen.
Vägen in i Alzheimerland har gått via en sedan många år sjuk hustru. Detta har givit erfarenhet och djupa kunskaper om hur livet som anhörig kan vara och om alla krav som samhället vanligtvis ställer på den som vårdar.