Köp din biljett här

Tema för nästa frukost

Kärlek med en minnessjukdom

Vad händer när personen man älskar förändras?

Allt handlar om relationer! När man drabbas av en kognitiv sjukdom drabbas även de man har runt sig, och speciellt den man lever med. Det liv man hade tänkt sig tar en annan riktning och det kan gå fasligt fort eller långsamt. Men orostankarna om vad som väntar runt hörnet infinner sig ofta direkt. Vad händer nu? Ska jag bli en börda? Eller som partner – ska jag bli vårdare? På denna frukost med Alzheimer Life ska vi tala om relationer och hur man gör om den man älskar blir sjuk. Häng med på ett samtal om kärlek och alzheimer och få viktiga råd och erfarenheter!

Tid och plats

Datum: Måndag 6 november 2023
Tid: 09.30 – 11.00 (insläpp fr. 09.15)
Plats: Bio Capitol, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm
Biljettpris: 150 kr (i priset ingår kaffe och smörgås)

Medverkande

Edna Alsterlund
Journalist, var tillsammans med sittlivs kärlek, världsmästaren i tungviktsboxning, Ingemar Johansson. De levde jetsetliv i USA, Schweiz och Sverige när Ingmar började glömma allt mer. Edna Alsterlund fick ta hand om Ingemar Johansson och samtidigt hålla pressen och illvilliga beundrare borta. Efter att Ingemar gått bort skrev hon den hyllade och för anhöriga så viktiga boken ”Den längsta ronden” om en kärleksrelation i skuggan av alzheimer.

Allan Linner
Psykolog, leg. terapeut och en av Sveriges främsta relationsexperter. Under sju år var han den mycket populäre radiopsykologen i Sveriges Radio P1. Han har skrivit bland annat ”Kärlekens koreografi – Du jag och vi hos psykologen” om hur svårt det är att leva i en relation. Om sina år som radiopsykolog skrev han boken ”Vi slog följe en stund” där han skildrar några av alla de möten han haft under åren.

Janni Ahlgren
Webbutvecklare och ung anhörig. Pappa Stefan fick alzheimer bara 50 år gammal. För just unga anhöriga är kognitiva sjukdomar extra stigmatiserande, och skapar en stor ensamhet mitt i all oro och sorg. Janni Ahlgren är en av Alzheimer Life stipendiaterna och har valt att i SVT:s Uppdrag granskning berätta om livet med en ung och vital pappa som sakta glider in i demens. Janni menar att hon och hennes pappa kommit närmare varandra efter sjukdomens intåg. Vad händer med kärleken när en förälder blir sjuk?

Anja Dahlström & Gustav Forsberg
Diakonen Anja Dahlström och filmaren Gustav Forsbergär ett par och för ett år sedan diagnosticerades Gustav med en kognitiv sjukdom. Vad händer nu med kärleksrelationen? Möt deras tankar.

Samtalsledare: Johanna Hinteregger, Alzheimer Life

 

Köpt biljett återlöses ej. Biljetten är inte personlig så det går bra att ge den till en vän eller sälja vidare på egen hand vid förhinder.

Köp din biljett här