Köp din biljett här

Tema för nästa frukost

”Fråga doktorn” – om vad du vill veta inom kognitiva sjukdomar och demens!

Höstens första frukostseminarium handlar om dig och det du inte visste om världens mest kända okända sjukdomar. För att svara på era frågor finns några av dem med högst expertis inom de olika områdena. Det vi kommer tala om är bland annat det senaste inom forskningen, hur en bra vård och omsorg ska se ut samt hur det är att leva med sjukdomen alzheimer. Som alltid står patienten själv och dess närmaste i centrum.

Har du frågor om världens mest kända okända sjukdomar? Ta chansen och ställ dem!

Tid och plats

Datum: Måndag 7 oktober 2024
Tid: 09.30 – 11.00 (insläpp fr. 09.15)
Plats: Bio Capitol, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm
Biljettpris: 200 kr (i priset ingår kaffe och smörgås)

Medverkande

Ingmar Skoog, överläkare och professor i psykiatri på Göteborgs Universitet. Föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa, AgeCap. En av världens främsta forskare inom demenssjukdomar. Hur ökar vi möjligheterna till ett gott åldrande?

Henrik Zetterberg, världskänd forskare inom Alzheimer. Han är professor i Neurokemi och chef över ett 80-tal forskare vid vid Göteborgs universitet och vid University College London. Hans team ligger bakom ett av de största genombrotten på senare tid, blodtester för tidigare diagnos av alzheimer. Vad är det senaste om bromsmedicinerna och vad är nästa steg?

Petra Tegman, sjuksköterska, distriktssköterska, specialistsjuksköterska i palliativ vård och specialistsjuksköterska i demensvård. Tidigare ställföreträdande verksamhetschef på Silviahemmet där hon även har varit anlitad som föreläsare. Hon är numera programchef för palliativ vård på Betaniastiftelsen och är en efterfrågad föreläsare inom demensvård och palliativ vård. Hur ser en bra vård och omsorg ut för de som är drabbade?

Fredrik och Caroline Sjöstrand, patient och anhörig. För drygt två år sedan kände Fredrik att något inte stämde. Han glömde bort ord och hade svårt att minnas. 2023 fick han, 54 år gammal, Alzheimers sjukdom. Sedan dess har han och hans partner Caroline krigat för att få fler att få upp ögonen för kognitiva sjukdomar. Nu är deras mål att genom en namninsamling få ta del av den nya bromsmedicinen och få den godkänd i Sverige. Kommer de lyckas?
Samtalsledare: Johanna Hinteregger, Alzheimer Life

Frukost med Alzheimer Life arrangeras med stöd av Nutricia 

Köpt biljett återlöses ej. Biljetten är inte personlig så det går bra att ge den till en vän eller sälja vidare på egen hand. Meddela gärna om ni inte kommer.

Köp din biljett här