Med hjälp av din gåva kan vi öka kunskapen om världens mest kända okända sjukdom.

Vi vill ge kunskap om vad som händer före, under och efter diagnos, och hur man lär sig leva med en progressiv sjukdom. Alzheimer Life vill vara en drivande opinionsbildare.
Vi har publicerat över 150 blogginlägg och nära 40 poddsamtal det senaste året. Vi har nått över 500 000 visningar och lyssningar.
Nu siktar vi högre, vi vill nå hela svenska folket.
Allt vårt arbete sker på ideell basis.
Vi behöver nu stöd från dig som tycker att vårt arbete är viktigt.

Tillsammans kan vi göra skillnad. 
Stöd Alzheimer Life genom att ge en gåva via Bankgiro eller Swish. Ingen gåva är för liten.

Så här används din gåva till Alzheimer Life

Varje år får 24 000 i Sverige en Alzheimer diagnos. Det är lika mycket som två fulla Globen.

Alzheimer Life arbetar för att öka samhällets kunskap om kognitiva sjukdomar. Vi vill speciellt ge röst åt de personer som nyligen fått en kognitiv sjukdom diagnostiserad och som behöver både uppmuntran och verktyg för att kunna få ett fungerande liv.

Vi skapar opinion för att patienten ska vara i fokus, för mer träffsäkra diagnoser, för individuella vårdplaner och sist men inte minst för att Alzheimer ska högsta prioritet i samhället.

Det gör vi genom att sprida information och bryta stigmat kring Alzheimers sjukdom. Vi publicerar nyhetsbrev, blogginlägg och podcast, på ett år 100 blogginlägg och 25 poddinspelningar, både drabbande berättelser från patienter och anhöriga men också samtal med många opinionsbildare som Drottning Silvia, finansminister Magdalena Andersson och socialminister Lena Hallengren många andra kända aktörer i samhället.  Vi deltar i utbildningar och konferenser, deltar i projekt och initierar möten med politiker och betydande opinionsbildare. Vi kommunicerar också regelbundet i sociala medier, skriver debattartiklar och syns och hörs i tv och radio.

Tack för att du är med och gör skillnad!

 

 • Bankgiro: 5587-4564
 • SWISH: 1234866208

Minnesgåva eller högtidsgåva

Kontakta info@alzheimerlife.se om du vill stöda Alzheimer Life med en minnesgåva eller högtidsgåva.

Engagera dig

Vill du också vara med i kampen mot Alzheimer? Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Alzheimer Lifes arbete. Som frivillig kan du ge oss av din tid och kompetens. Just nu är vi i stort behov av frivilliga som vill hjälpa oss med våra sociala medie-kanaler.

Ja, jag vill engagera mig

  Bli samarbetspartner

  Som samarbetspartner till oss på Alzheimer Life är du med oss i kampen mot Alzheimer och ert företag får en möjlighet att samlas kring en viktig samhällsfråga.

  Ja, jag vill bli samarbetspartner

   Fyll i ditt namn och e-postadress, så kommer vi höra av oss till dig om hur vi skulle kunna samarbeta.

   Följ oss och dela

   Stöd Henriks insamling till forskningen för ett friskare liv

   Var med och stöd forskningen för ett friskare liv genom att ge en gåva till Henrik Frenkels egna insamling som går via Alzheimerfonden. Den ska utmynna i en utmärkelse riktad till forskare och läkare som bidrar till att den forskning som görs i Sverige snabbare kommer ut till behövande patienter. Din gåva gör skillnad.

   Stöd Henriks insamling

   Läs mer

   Forskningen kring Alzheimers sjukdom får i Sverige bara 10 procent av de resurser som går till cancerforskning.
   Svensk forskning kring Alzheimer är på många sätt världsledande. Både inom tidig diagnostik och i arbetet med att ta fram nya bromsande läkemedel står forskningen inom snara genombrott. Tyvärr tar det ofta för lång tid för resultaten på de olika forskningscentra att nå klinisk prövning, och i slutändan hjälpa djupt behövande patienter.