Följ oss på Alzheimer Life

Alzheimer Life har på kort tid blivit den ledande informationskanalen kring Alzheimer och andra kognitiva sjukdomar.

Fyll i din e-postadress och få det senaste direkt i din inkorg. Helt utan kostnad eller bindningstid.

  • Starka berättelser genom vår blogg
  • Viktiga fakta om sjukdomarna
  • Medicinska genombrott
  • Berörande samtal genom vår podd
  • Forum och event för patienter och anhöriga
  • Drivande opinionsbildning

 

Alzheimer Life i korthet

Om Alzheimer Life

Alzheimer Life är en ideell stiftelse som genom opinionsbildning och fokus på den nydiagnostiserade patienten och dennes anhöriga arbetar för att minska stigma och att öka samhällets kunskap och kännedom om vård och bemötande vid kognitiva sjukdomar i allmänhet och Alzheimer i synnerhet.

Vi vill att vår podd, vår blogg/gästblogg och våra publika event ska fungera som en oas och en källa till kunskap, hopp, mod, igenkänning och gemenskap för alla som berörs.

Läs mer

Bloggen & podden

Både bloggen och podden tar upp och lyfter fram berörande berättelser från Henriks egen resa och från andra kända och okända personer som drabbats på olika vis. Genom att sprida dessa berättelser hoppas vi minska stigma, bidra till igenkänning, öka kunskap och uppmärksamma olika perspektiv, insikter och erfarenheter.

”Vi vill berätta om allt som finns kring sjukdomen Alzheimer och andra kognitiva sjukdomar. Patienters egna livsberättelser. Anhörigas beundransvärda och ensamma kamp. Läkarnas tröstlösa roll med en sjukdom utan bot. Forskarnas tålmodiga arbete med att lösa gåtan. Och så mina egna tankar när minnet sviker och oron drabbar mig på resan i Alzheimerland.”

/Henrik Frenkel

Gå till bloggen

Gå till podden

Frågor och svar

Här kan du ta del av frågor som ställts till oss. Svaren kommer från olika personer och expertiser i vårt egna nätverk. Alla med gedigen av erfarenhet och relation till Alzheimer eller andra kognitiva sjukdomar.

Frågor och svar