fbpx

Alzheimer Life bjuder in till exklusiv förhandsvisning. Anthony Hopkins fick en Oscar för sin roll som sårbar Alzheimerpatient.

Filmen The Father är den första trovärdiga skildringen av hur det känns att långsamt glida in i en kognitiv sjukdom. Perspektivet är faderns, spelad av Sir Anthony Hopkins, och hur han alltmer rädd, sårbar, arg och förvirrad tappar kontrollen över det som en gång var hans liv.
Vi bjuder nu in våra läsare till en specialvisning av den hyllade filmen The Father. Läs här nedan hur du gör för att få en biljett.

Filmpremiär. Anne bor sedan många år ihop med sin nu 80-årige förvirrade pappa Anthony i en murrig men patriarkal lägenhet i London. Pappan lider av en begynnande demens, men han vägrar acceptera sin sjukdom. Han är egensinnig, tvär, småilsk men också bedövande charmig.
Anthony släpper inte taget om sin dotter, utan vars hjälp han inte klarar sig. Anne brottas med lika delar ilska, ansvar och skuld, en förödande coctail som nog många, många anhöriga som läser just denna blogg känner igen.

Men dottern Anne, nu snart 50, vill frigöra sig från sin pappa och sin roll som ensam vårdgivare. Hon blir kär i en man, och flyttar till Paris. Men innan hon drar skaffar hon hemservice av skolade men yngre kvinnor. Vilket gör pappan rasande, samtidigt som han inte kan låta bli att flirta med de aningslösa hemvårdarna.

The Father är sannolikt den första realistiska filmen om hur det är att ha en begynnande kognitiv sjukdom. Man kan läsa spaltkilometer om sjukdomen Alzheimer, men det går inte att förstå den. Förrän i The Father.
The Father är också ett hjärtskärande drama om att långsamt förlora en närstående, och även en ömsint och fantastisk kärleksskildring mellan far och dotter.

Sir Anthony Hopkins kammade hem en Oscar för sin gestalning i den tokhyllade filmen The Father.

The Father har hyllats över hela världen för sitt oerhört nära och trovärdiga sätt att skildra hur det känns att långsamt glida in i en kognitiv sjukdom. 

Perspektivet är den sjuke fadern, spelad av Sir Antony Hopkins (som fick en Oscar i år för sin roll), och hur han alltmer rädd, sårbar, arg och förvirrad tappar kontrollen över det som en gång var hans liv.

Filmen kommer att uppmärksammas mycket då den har premiär i Sverige om några veckor. Sannolikt kommer den att lyfta sjukdomen Alzheimer till en ny nivå. (Man kan ju hoppas!)

Vi på Stiftelsen Alzheimer Life är nu stolta och glada att –  ihop med distributören Nonstop Entertainment – arrangera en förhandsvisning för våra läsare måndagen den 16 augusti kl 12.00 på Bio Capitol i Stockholm.

Två experter ska hjälpa oss att både före och efter filmen tolka och guida oss in i berättelsen, sjukdomen och även lite om forskningsläget just nu.

De två experterna är:

  • Johanna Hinteregger, journalist som förra året gjorde den hyllade radiodokumentären om sin egen sjuka mamma, Innan mamma glömmer.
  • Wilhelmina Hoffman, chef för Silviahemmet och även ansvarig chef för Svenskt Demenscntrum

Vi kan tyvärr p g a pandemirestriktionerna bara erbjuda 50 biljetter på denna exklusiva förhandsvisning.

Så här gör du för att få en biljett:

  1. Klicka här: fredrik.manuel.persson@nonstopentertainment.com
  2. Ange i ämnesraden: Osa The Father kl 12.00 16 augusti
  3. Vi kan tyvärr bara erbjuda en biljett per person
  4. Ni som får en biljett kommer att få en bekräftelse om ca en vecka.
  5. Ni andra kommer att sättas upp på en reservlista.

Vi ser fram emot att få välkomna dig på denna exklusiva visning. 

Kortnyhet:

Nordegren & Epstein: Lyssna på professor Henrik Zetterberg i en personlig intervju om forskningen just nu och om att hans egen far drabbats av Alzheimer. Henrik Zetterberg är en av världens mest hyllade forskare och är huvudtalare vid Alzheimer’s Association International Conference i Denver i veckan.

Hjärngympa: Läsa, skriva och hålla hjärnan igång är den enskilt viktigaste faktorn för att undvika eller skjuta på debuten av Alzheimer. Det visar en helt ny studie som refereras här i Medical News Today. Om man stimulerar hjärnan får man uppemot fem ytterligare kognitivt friska år.

4.8 14 röster
Betygsätt inlägg

Kommentera inlägget här

Vill du enkelt kunna följa detta kommentarsfält genom att få e-postmeddelande? Klicka på Prenumerera nedan och välj mellan "När någon svarar på min kommentar" eller "På alla kommentarer"

Prenumerera
Jag vill få e-post:

7 Kommentarer
Äldsta
Senaste
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Jag bor i Göteborg

Vad bra! Hoppas på att få en biljett dit då.

Mycket sevärd film – rekommenderas till alla och envar.
Såg själv filmen i våras på en corona-säkrad-visning med endast 8 andra personer i biosalongen, som normalt tar 250 personer. Kändes både konstigt och exklusivt.

Jätteknöligt att komma in och beställa en biljett till filmen The Father.

Ja, tyvärr är det fullt nu och en mycket lång reservlista.

Hej jag har hört att det ska ske en visning till med filmen The Father och Anthony Hopkins om Alzheimer och denna ska gå av stapeln på Park har jag hört av Franciska Mimmi Levy och vi båda skulle vilja se filmen. Kan du meddela om det finns biljetter till oss och vi vill också veta tid och datum. Varma hälsningar Eva Portnoff-Klatzkow, portnoffeva@gmail.com eller 070-656 0013.

7
0
Kommentera inlägget!x
()
x