Köp biljett

Om du får diagnosen cancer så är det inledningen till ett intensivt arbete att trösta, lindra, bromsa och bota. Får du Alzheimer är sjukvårdens arbete i princip avslutat i och med fastställd diagnos. Då återstår en förhoppningsvis lång tid till framtida omsorg. En väntan där de anhöriga får ta allt ansvar. Så kan man lite drastiskt beskriva den himmelsvida skillnaden mellan två av våra största folksjukdomar. Men varför är det så? Varför ligger kognitiva sjukdomar på efterkälken? Är det så cyniskt att Alzheimer handlar om äldre människor? Och vad kan bli bättre för patienter som precis har fått en diagnos, här och nu? I väntan på en nationell demensstrategi, vad kan vi lära oss av cancerstrategin?

 

Gäster

Göran Hägglund, ordförande för Cancerfonden och ansvarig för den Nationella cancerstrategin. Vad har han för råd till politikerna som ska ta fram en Nationell Demensstrategi?

Jens Berggren, chef för den nyöppnade kognitiva mottagningen på Ersta sjukhus. Hur kan patienterna få en tydlig och omfattande vårdplan direkt efter diagnos?

Agneta Haquinius, fick Alzheimers sjukdom vid bara 57 års ålder. Ambassadör för Alzheimerfonden. Är med i studier för de nya bromsmedicinerna. Hur var det att få diagnosen, och vad hände sedan?

Linus Jönsson, professor i Hälsoekonomi vid Karolinska Institutet. Om paradigmskiftet i svensk sjukvård nu när det kommer nya bromsmediciner för Alzheimer. Men har svensk sjukvård råd med de dyra läkemedlen?

Samtalsledare: Henrik Frenkel, Alzheimer Life

 

TID: måndag 17 februari 2025, 09.30 – 11.00 (insläpp fr. 09.15)

PLATS: Bio Capitol, Sankt Eriksgatan 82, Stockholm

BILJETT: 200 kr

I priset ingår kaffe och smörgås. Köpt biljett återlöses ej. Biljetten är inte personlig så det går bra att ge den till en vän eller sälja vidare på egen hand vid förhinder.

 

Denna frukost görs med stöd från Lilly

Köp biljett

Hur är det att ha alzheimer?

Annies mor fick alzheimer

Hur är det att vara partner och anhörig?

Hur är det att få en obotlig sjukdom?