fbpx

Vad händer när man precis har fått diagnosen Alzheimer? Patienter med cancer får allt stöd direkt. De som får diagnosen Alzheimer lämnas i sticket. 
Men nu plötsligen händer det en massa. Nya metoder och verktyg ska göra livet lättare för patienter i tidiga skeden.
I den här livepodden från Bio Capitol i slutet av januari 2023 får vi möta tre starka personligheter som oerhört konkret berättar om vad man idag kan göra för att ge patienter med färsk Alzheimer stöd och uppmuntran i deras liv.


– Ulrika Harmsen fick sin diagnos Alzheimer när hon bara var 44 år. Nyligen berättade hon om sin vardag med Alzheimer i en stort uppslagen artikel i Dagens Nyheter. Nu är hon på gång att skriva en bok om sin egen sjukdom.


– Wilhelmina Hoffman är chef för både Silviahemmet och Svenskt Demenscentrum. Men det var först när hon själv drabbades av cancer som hon insåg hur eftersatt vården av patienter med tidig Alzheimer är. Wilhelmina har med sitt team utvecklat det nya verktyget Min pärm.


– Maria Cavalli, är en av grundarna till den helt nya Alzheimerguiden, just nu den enda samlade plattformen för nydiagnostiserade svenskar att få bred information om sin sjukdom. En plats där de kan få expertråd från olika experter, men också få kraft och inspiration från andra människor som är i samma situation som de själva.

Samtalsledare: Henrik Frenkel, Alzheimer Life

Frukost med Alzheimer Life sker i samarbete med det svenska biofarma-bolaget BioArctic.

0 0 röster
Betygsätt inlägg

Kommentera inlägget här

Vill du enkelt kunna följa detta kommentarsfält genom att få e-postmeddelande? Klicka på Prenumerera nedan och välj mellan "När någon svarar på min kommentar" eller "På alla kommentarer"

Prenumerera
Jag vill få e-post:

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera inlägget!x
()
x