fbpx

Okej, jag ger mig. Jag skriver väl om Dale Bredesens bok Slutet för Alzheimer
I flera månader har ni läsare bombarderat mig med påpekanden om att det faktiskt finns något man kan göra med sin sjukdom. Och när min bror för en vecka mer eller mindre beordrade mig att läsa den, så gav jag upp mitt motstånd.
Egentligen tycker jag att titeln lovar mer än den levererar, det handlar mer om förebyggande och prevention än om verklig bot. Och jag är egentligen lite skeptisk till den kommers som byggts upp kring den dödliga sjukdom som drabbar mer än 50 miljoner människor varje år. Det är en industri som riktar sig till patienter som tappat hoppet.
Men, vem kan klandra den som klamrar sig fast vid de få halmstrån som finns.
Dale Bredesen är superstjärnan i den här genren av självhjälpslitteratur. Han är en erkänd professor inom neurologi på flera ansedda universitet i USA. Hans bok The End of Alzheimer, som kom 2017, är en internationell bestseller. Ändå är han gravt ifrågasatt eftersom han går emot den etablerade forskningen.
Dale Bredesen dödar myten om att forskarna kommer att kunna ta fram ett botemedel mot Alzheimer. De över 200 misslyckade försök som gjorts hittills är bevis nog, anser han.
Inte heller teorin med proteinet betamyloid som orsak till placken i hjärnan, står högt i kurs i hans bok. Dale Bredesen menar att beta amyloiden bara är ett symtom, och pekar istället ut 36 olika faktorer som på olika sätt orsakar Alzheimer. Konstaterade Alzheimerpatienter har vid obduktion  minst 10 av dessa faktorer. Och sjukdomen kan bara förebyggas genom att angripa alla dessa faktorer.
I boken sammanfattar Dale Bredesen dem i följande åtgärder:
1.     Förebygg och reducera inflammationer, som herpes, Borrelia, munbakterier, mögelsporer i näsan, skador i tarmen, gluten och – inte minst – förgiftning av för mycket socker.
2.     Optimera hormonbalansen med mängder av olika kosttillskott.
3.     Eliminera giftämnen i kroppen via olika former av avancerad detox.
Dale Bredesen är inte den amerikanske professor han är för intet, utan att ha något att sälja. Hans produkt heter ReCODE-protokollet. Det handlar om att mäta alla de 36 faktorer, som enligt Bredesen, orsakar Alzheimer, och sedan bygga upp en åtgärdslista.
Vid det här laget får hans bok en lukt av Viktväktarna, eller kanske än mer Scientologirörelsen. Om man slaviskt ska följa hans exakta råd, kan man lika gärna bosätta sig på heltid i en hälsokostaffär.
Men helt galet är ju inte hans förslag om man gör det lite måttligt.
–       Motionera minst en halvtimme 4-6 dagar i veckan.
–       Uteslut stärkelserika kolhydrater, gluten och högraffinerade livsmedel ur kosten.
–       Se till att bli avsockrad.
–       Öka andelen grönsaker, bär, frukt och icke-odlad fisk.
–       Se till att öka sömnmängden till 7-8 timmar per (gärna med hjälp av det kroppsegna hormonet Melatonin).
–       Fasta tolv timmar per dygn mellan kvällsmat och frukost, och skippa det sena kvällsätandet.
–       Se till att få i dig kokosolja, B-vitamin, fiskolja, D3-vitamin och gurkmeja.
–       Yoga och/eller meditation en gång varje vecka.
–       Hålla igång hjärnan.
– Se till att hela tiden vara i sociala sammanhang.
Jag kan nog säga att jag följer samtliga dessa punkter, utom en. Det är det här med sockret.
Jag är en godisgris, så till den grad att till och med mina barnbarn måste gömma sitt snask när jag kommer på besök. Jag älskar glass, mörk choklad, egentligen allt som ger mig en sockerboost.
Men nu ska det bli slut på det. Nästa år blir mitt livs första sockerfria år. (Fan tro`t.)
Om nu någon av er läsare tänker att ni måste rusa till bokhandeln för att läsa Slutet för Alzheimer, så kan jag avråda. Den är porr enbart för skolade kemister och nutrionister.
För oss andra är den med all sin förmenta vetenskaplighet till långa stycken oläslig. (Googla på bra sammanfattningar istället.)
Men råden gör ingen skada. Och kan de förebygga hjärnans nedbrytning, liksom stoppa cancer, stroke och hjärtinfarkt, så är det väl bara att gå all in.

3 3 röster
Betygsätt inlägg

Kommentera inlägget här

Vill du enkelt kunna följa detta kommentarsfält genom att få e-postmeddelande? Klicka på Prenumerera nedan och välj mellan "När någon svarar på min kommentar" eller "På alla kommentarer"

Prenumerera
Jag vill få e-post:

5 Kommentarer
Äldsta
Senaste
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Ett myket osakligt inlägg, som helt bortser från att Dale Bredesens metod har botat över 100 Spatienter. Du verkar tagit för mycket intryck av de som letar efter ETT preparat som botar Alzheimer. I stället för att göra som Dale Bredesen gör. Han letar efter faktorer som hämmar hjärnans funktion hos patienterna, och letar efter vad som kan bota de enskilda problemen, och det kan vara många vitt skilda faktorer, som mögelgifter, kvicksilver, näringsbrister som B12, mättat Fett… som Dale Bredesen säger; om man har 36 hål i taket . Varför skall man då bara laga ETT av felen?

på PUBmed finns ett antal artiklar sv Dale Bredesen: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Dale+Bredesen

Det finns ett antal youtube videos med Dale Bredesen som man kan se gratis :

https://www.youtube.com/watch?v=Sq7uVZ_0D3U

Mycket…..men bra…..
..

5
0
Kommentera inlägget!x
()
x