fbpx

Varför vilar det fortfarande ett stigma över kognitiva sjukdomar, när det idag har blivit lätt och enkelt att prata offentligt om cancersjukdomar?
Eller håller fördomarna kring Alzheimer på att lättas? Alltfler som har drabbats kliver ut i media och berättar.

I det här poddsamtalet från Frukost med Alzheimer Life den 5 september 2022 på Bio Capitol deltar:

Malou von Sivers ledde i 16 år sin egen talkshow Malou efter tio i TV4. Det var hos Malou många av de drabbade av Alzheimer trädde fram och berättade om sin sjukdom. Så vad har Malou själv för tankar om Alzheimer och varför stigmat fortfarande vilar tungt över denna sjukdom?

Lotta Grönblad fick sin diagnos ”misstänkt Alzheimer” när hon bara var 58 år gammal, och drömmarna låg framför henne. Efter ett liv som politiker på toppnivå, skött presservice åt Göran Persson och seglat på de stora haven får nu Lotta lägga om kursen.

Moa Wibom är överläkare och chef för Kognitiva mottagningen på Ängelholms Sjukhus. Hon är en stridbar debattör för alla drabbade och hur de bör bemötas av sjukvården. Moa är löpande med i TV-programmet Fråga Doktorn för att folkupplysa om Alzheimer.

Anna Larsson, medicinreporter på Dagens eko, har i 20 års tid arbetat på en doktorsavhandling om medicinjournalistik. ”Jag började ställa mig frågan hur man kunde göra medicinjournalistiken mer användbar för allmänheten, och varför det så ofta blir fel i medier när det handlar om medicin”

0 0 röster
Betygsätt inlägg

Kommentera inlägget här

Vill du enkelt kunna följa detta kommentarsfält genom att få e-postmeddelande? Klicka på Prenumerera nedan och välj mellan "När någon svarar på min kommentar" eller "På alla kommentarer"

Prenumerera
Jag vill få e-post:

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Kommentera inlägget!x
()
x