fbpx
Forskningsnytt

Bill Gates hyllar svenska forskare!

Av september 27, 2021Inga kommentarer

På den Internationella Alzheimerdagen i veckan skrev filantropen och multimiljardären Bill Gates på sin blogg en oerhört spännande redogörelse för forskningen just nu med rubriken ”The reason I feel optimistic about the future of Alzheimer’s research”.
Bill Gates far dog i Alzheimer för precis ett år sedan, och idag är grundaren av Microsoft världens ledande enskilda bidragsgivare till forskningen kring kognitiva sjukdomar.
I bloggen lyfter han framför allt fram det arbete med att ta fram tidig diagnostik via blodtester som leds av professor Henrik Zetterberg i Göteborg. Det är först med tidiga diagnoser som man kan hitta relevanta patienter för de läkemedelsstudier som pågår nu.
Läs Bill Gates uppmuntrande blogg här.

5 1 röst
Betygsätt inlägg

Kommentera inlägget här

Vill du enkelt kunna följa detta kommentarsfält genom att få e-postmeddelande? Klicka på Prenumerera nedan och välj mellan "När någon svarar på min kommentar" eller "På alla kommentarer"

Prenumerera
Jag vill få e-post:

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Hjälp oss bli bättre


Vi har tagit fram en enkät med några frågor. Alla svar är anonyma och dina åsikter är värdefulla för oss. Enkäten tar ca tre minuter att genomföra.

 

Klicka här för att gå till enkäten

This will close in 0 seconds

0
Kommentera inlägget!x
()
x